Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Монумент Слави

Понеділок, 4 березня 2019, 12:12

У Львові демонтували стелу Монумента Слави

Монумент Слави

Невдовзі міськрада оголосить конкурс щодо впорядкування території на місці радянського пам'ятника.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Учора, 3 березня, у Львові знесли стеллу Монумента Слави, яка розташовувалась на вул. Стрийській.

"У ніч із суботи на неділю завершили роботи, щоб покласти 30-метрову стеллу в межах загородженої території. Зараз будуть тривати роботи щодо подрібнення бетонної основи стелли на менші частини" – заявив заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко.

За його словами, наступним етапом стане оголошення архітектурного конкурсу для визначення того, яким чином має функціонувати територія, на якій розміщений Монумент Слави

Нагадаємо, що вартість демонтажу Монументу слави становила 300 тисяч гривень.

23 січня у Львові стартував демонтаж аварійної стели Монументу Слави.

Зазначимо, раніше місто підписало угоду на демонтаж з ТзОВ "БК Альтера" за 300 тис грн, однак її розірвали через неможливість фірми вчасно забезпечити обладнання, необхідні для виконання цих робіт

Наприкінці квітня 2018 року у місті розпочали огородження Монументу Слави через її аварійний стан. Львівські депутати виділили на це 400 000 грн, а ще раніше міськрада дозволила демонтувати стелу із Монументу Слави та передати її до музею "Територія терору". А у травні минулого року міськрада заявила, що наразі не може демонтувати стелу Монументу Слави через складність робіт.

У Львові неодноразово піднімали питання щодо демонтажу Монументу Слави ще з 2014 року. У лютому цього року пам'ятник розмалювали і демонтували деякі елементи.

Додамо, за даними порталу YouControl, ТзОВ БК "Альтера" зареєстроване у січні 2018 року у селі Рудними Миколаївського району, кінцевим власником фірми є мешканець Горлівки Донецької області Владіслав Дутка, а його статутний капітал становить 1000 грн.  

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.