Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Вибори 2012

vkurse.ua

Четвер, 25 жовтня 2012, 16:41

Богдан Хруставчук під час бізнес-форуму підтримав правові ініціативи платників податків

Львівські адвокати, бізнесмени та представники громадських об’єднань провели форум на захист своїх прав.

 

Про це повідомляє прес-служба кандидата у депутати.

Член президії форуму, кандидат у народні депутати України у 116 в. о. Богдан Хруставчук у доповіді зазначив, що потрібно конструктивно підходити до вирішення проблем бізнесу, і влада робить все можливе, щоб співпраця між платниками податків і державою була ефективною.

У середу, 24 жовтня львівські адвокати разом з підприємцями та громадськими діячами провели у Львові форум проти незаконних податкових зобов’язань. Йдеться про лист Вищого адміністративного суду України, який фактично дозволив податківцям самостійно вирішувати питання про фіктивність чи реальність операції, яку виконує платник податків. До цього часу така прерогатива належала виключно судам. Бізнесмени нарікають — хоч на законодавчому рівні такі «ініціативи» ще не прийняті, але усі добре розуміють, що листи Вищого адміністративного суду в Україні сприймається як вказівник для державних органів влади.

За словами підприємців, проблема назрівала поступово. Тобто, були спочатку спроби порушувати закон, були якісь натяки на порушення і вже тепер – фактично з початку 2012 року, використання у практиці цього листа стало масовим.

Богдан Хруставчук під час форуму зазначив, що лист Вищого адміністративного суду України пригальмовує процес налагодження співпраці між громадянами і державними органами вже тому, що викликає спір між ними.

«Податкового кодексу (і без листа Вищого адміністративного суду)  цілком вистачає для того, щоб регулювати відносини між владою та народом. Податковий кодекс сформований непогано, хоч потребує удосконалення, як і будь-який інший нормативний акт в силу прогресивного розвитку суспільства», - наголосив політик.

Кандидат висловив пропозицію долучити до дискусії не лише громадських активістів, але й представників Державної податкової служби та Вищого адміністративного суду.

«Було б добре, якби на сьогоднішньому форумі були присутні представники від суду і від податкової. Тоді можна було б більш конструктивно вести діалог. Донести свою позицію і почути іншу думку. Як в загальному показує практика – дійсно цей документ, роз’яснення Вищого адміністративного суду, є недоцільним і просто дає змогу податківцям та судам зловживати своїми обов’язками», - переконаний Богдан Хруставчук.

У відповідь на пропозицію кандидата організатор форуму юрист Соломія Зінченко зазначила:

«Щоб відстояти свої права підприємці та представники юридичних структур уже надіслали листи до Голови державної податкової служби та Вищого адміністративного суду. Працівників цих установ також запросили на форум, однак вони не з’явилися».

За її словами, на форум також не з’явився і жоден представник політичних сил на Львівщині, окрім Богдана Хруставчука.

«Ми надсилали запрошення на форум представникам багатьох політичних сил Львівщини, проте більшість з запрошених не погодилися на участь. На жаль, ті хто зголосився,  у переддень форуму висунули нам такі умови, на які ми не могли погодитися, оскільки у нас не політична акція а акт громадської непокори», - розповіла Соломія Зінченко.

Наприкінці форуму учасники підписали звернення до Вищого адміністративного суду України та Державної податкової служби України із проханням усунути вказану у листі проблему та привести норми листа ВАСУ у відповідність до норм чинного в Україні законодавства.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.