Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

туризм

uk.wikipedia.org

Четвер, 25 жовтня 2012, 17:20

У Львові експерти обговорюють туристичний розвиток Карпатського регіону

У Львові триває науково-практична конференція з питань комплексного розвитку туризму у Карпатському регіоні. Представники Львівської, Закарпатської, Чернівецької ата Івано-Франківської областей зібралися обговорити проблеми і перспективи розвитку туризму в областях.

Найбільшими проблемами розвитку туризму в Карпатському регіоні учасники конференції вважають погане транспортне сполучення, брак державних стандартів в знакуванні туристичних маршрутів та атракцій на дорогах та брак коштів на відновлення історичних та культурних пам'яток. Результатом сьогоднішньої конференції мало б бути ухвалення резолюції про створення окремої програми розвитку туризму у Карпатському регіоні, або загальнодержавної програми.

Начальник відділу туризму та промоції Львівської обласної держадміністрації Оксана Погорілко розповіла: «Ми підтримуємо пропозицію про те, що повинен бути окремий розділ про Карпатський регіон, бо як можна виокремлювати його від цілої держави? Якщо буде державна програма і окремо програма для Карпатського регіону, то це створить проблеми: будуть різні тлумачення того самого питання, буде плутанина. Має бути єдина програма, щоб люди не розпорошувалися. Не можна виокремити туризм як окрему галузь, він переплітається з багатьма галузями: харчова промисловість, транспорт, культурні пам'ятки».

На думку Оксани Погорілко, найбільшими проблемами в областях карпатськогорегіону є дороги. «Туризму на будівництво доріг ніхто ніколи грошей не давав. Наприклад, пам'ятка Тустань в с. Урич. Доїхати туди просто неможливо. Також транспорт є проблемою, бо сполучення між містами є жахливим».

«Така державна програма зможе висвітлювати глобальні проблеми регіону: представити його за межами України, на презентаціях, в посольствах. Часом окремій області бракує коштів для того, щоб запрезетнувати себе, та й Карпатський регіон легше ідентифікувати, ніж окремо Львівську чи Чернівецьку області», - додала оксана Погорілко.

Начальник відділу туризму та промоції Львівської обласної держадміністрації висловила сподівання, що результатом сьогоднішньої науково-практичної конференції буде створення програми, яка матиме чотири напрямки: це утвердження іміджу, покращення та вдосконалення туристичної інфраструктури, вдосконалення управління галуззю туризму та навчання.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.