Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Олеський замок

Середа, 13 березня 2019, 10:00

Львівська облрада більше не опікуватиметься Олеським і Золочівським замками

Олеський замок

Львівські депутати передали у державну власність Підгорецький, Олеський і Золочівський замки.

Вчора на сесії Львівської обласної ради дептати проголосували за передачу Міністерству культури України чотирьох об'єктів культурної спадщини області. Це такі пам'ятки національного значення як Підгорецький, Олеський і Золочівський замки, П'ятничанська вежа (Жидачівський район). 

Зазначимо, ще у жовтні минулого року голова Львівської облради Олександр Ганущин запевнив, що після того, як обласна рада оформить всі необхідні документи на замки Львівщини, вона передасть їх у підпорядкування Міністерству культури. Однак тоді ж члени комісії культури не прийняли жодного рішення щодо оформлення права власності на замки Львівщини.

А у грудні 2018 року депутати планували звернутися до уряду і Верховної Ради з проханням виділити кошти на збереження замків Львівщини. Тоді у облраді зазначали, що на утримання та проведення необхідних ремонтно-реставраційних робіт лише Підгорецького, Олеського та Золочівського замків, які знаходяться в користуванні Львівської галереї мистецтв, на рік потрібно не менше 20 млн грн.

Крім цього, ще у 2017 році Львівська обласна рада підготувала проект рішення про передачу у комунальну власність на баланс облради земельних ділянок, на яких знаходяться замки та культурні пам'ятки Львівщини.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.