Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

аеропорт львів

Понеділок, 18 березня 2019, 16:20

В Україні почали діяти нові правила повітряних перевезень

аеропорт львів

Час реєстрації продовжили на 5 хвилин, а воду на борту видаватимуть по запиту.  

Про це повідомляє РБК–Україна.

З березня 2019 року Україні ввели нові правила перевезень авіаційним трапнспортом та обслуговування пасажирів і багажу.

Основне нововведення – відмова від обов'язкової безкоштовної норми багажу. Фактично, Державіаслужба узаконила сформоване статус-кво, коли авіакомпанії продавали квитки з України за безбагажними тарифами.

У нових правилах вказана плата за реєстрацію в аеропорту, яка вже не один рік стягувалася деякими авіакомпаніями.

У нововведеннях також передбачено зміну часу закінчення реєстрації і посадки у літак. Якщо раніше авіаперевізників закривати стійки реєстрації не раніше 40 хвилин до вильоту, а виходи на посадку - не раніше 10 хвилин до вильоту, то тепер ці терміни продовжили і вони встановлені як 45 хвилин і 15 хвилин відповідно.

Також, з правил прибрали вимога про обов'язкове безкоштовне надання всім пасажирам прохолодних напоїв. Тепер пасажир може розраховувати тільки на воду по запиту.

У розділі про класи обслуговування, згідно з новими правилами, в перелік додали перший клас. Також прибрали мінімальну норму відстані між кріслами. Якщо раніше авіаперевізники повинні були встановлювати сидіння з кроком не менше 31 дюйм в бізнес і преміум-класі і не менше 29 дюймів в економ-класі, тепер ця норма не закріплена законодавчо і залишена на розсуд авіакомпанії.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.