Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Шевченківський гай

Четвер, 21 березня 2019, 14:15

У Львові оголосили тендер на проект будівництва у Музею народної архітектури і побуту

Шевченківський гай

Музей народної архітектури і побуту ім. К. Шептицького замовив за 155 тис грн проект зведення нових споруд на своїй території.

Музей народної архітектури і побуту у Львові імені Климентія Шептицького оголосив тендер у системі ProZorro на розробку проекту організації території музею, які переможець тендеру має поставити з 3 квітня до 31 грудня 2019 року.

Аукціон стартує 27 березня, а очікувана вартість послуг становить 155 000 грн.

Як йдеться у закупівлі, проектом потрібно:

- визначити спосіб функціонування та можливості перспективного розвитку історико-культурного комплексу та інфраструктури музею з врахуванням функціонування і перспектив розвитку монастиря Свято-Іванівської лаври;

- передбачити зони збереження існуючих зелених насаджень, визначити зони регенерації та відтворення автентичної флори;

- сформулювати вимоги та рекомендації, щодо впорядкування території музейного комплексу та монастиря Свято-Іванівська лавра.

Нагадаємо, у листопаді 2017 року Львівська міськрада затвердила стратегію розвитку Шевченківського гаю до 2027 року, яка передбачає зведення нових об'єктів на території музею: інформаційно-освітній центр, фондосховище і новий адмінкорпус. Після введення цих споруд у експлуатацію існуючий адміністративний корпус музею сакралізують та передадуть для монастиря Свято-Іванівської лаври Студійського Уставу УГКЦ.

Також у травні 2018 року у Шевченківському гаю дозволили облаштувати автостоянку для індивідуального транспорту та туристичних автобусів.

Додамо, у грудні 2016 року львівські депутати присвоїли Музею народної архітектури та побуту у Львові ім'я Климентія Шептицького.

Раніше Варіанти з'ясували, наскільки львівські театри та музеї доступні для соціально незахищених верств населення, а не лише для туристів та гостей міста Лева.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.