Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вілла Бачевського

Середа, 27 березня 2019, 12:39

Міськрада Львова оштрафувала власників вілли Бачевського

вілла Бачевського

Власники вілли Бачевського сплатили штраф у 170 тис грн за скляну надбудову.

Про це повідомив заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко на своїй Facebook-сторінці.

Сьгоодні, 27 березня, адміністративна комісія при виконавчому комітеті Львівської міськради прийняла рішення про оштрафування ПП "Кас Консалтинг" на 170 тис грн за скляну надбудову над входом у віллу Бачевського на вул. Вітовського, 35а.

"Ми давали представнику фірми декілька можливостей з’явитись на наші засідання, але не прийшов. Ця конструкція не має жодних підтверджених документів, ми наклали максимальний передбачений законом за подібні порушення штраф на юридичну особу в розмірі 170 тис грн", – сказав Андрій Москаленко.

За інформацією YouControl, ПП "Кас Консалтинг" зареєстроване на вул. Китайській у Львові. Фірма займається управлінням власними та орендованими приміщеннями. Її директором є Сергій Кондратюк, а власницею Юлія Вакуленко.

Зазначимо, Вілла Бачевського – пам’ятка архітектури місцевого значення, збудована у 1926 році. Архітектор – Вітольд Якімовський. У міжвоєнний час у цьому будинку на вулиці Pełczyńska, 35 (нині вул. Вітовського) проживав власник лікеро-горілчаної фабрики Стефан Бачевський. У часи панування Польщі тут розміщувався почесний консулят Австрії, а в часи СРСР – дитячий садок.

Раніше, ззовні будинку провели незаконні роботи – заміну вікон і фарбування фасаду. За це адмінкомісія міськради у серпні 2018 року наклала  на власника штраф у розмірі 17 000 гривень.

Додамо, у березні 2018 року львівський бізнесмен та депутат Львівської міської ради Григорій Козловський придбав колишній будинок родини Бачевських за 16 мільйонів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.