Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Петро Порошенко

Четвер, 28 березня 2019, 20:02

Порошенко відвідав завод з виробництва бурових установок у Стрию

Петро Порошенко

Президент України оглянув завод у Стрию, який виробляє бурові установки для обслуговування нафтогазових свердловин. 

Сьогодні, 28 березня, президент Петро Порошенко відвідав ТОВ "Діскавері-бурове обладнання (Україна)" у Стрию. Там він оглянув нову повнокомплектну бурову установку для буріння і обслуговування нафтогазових свердловин.

Це третя бурова установка, яка працює в Україні. Її вантажопідйомність 450 тон з глибиною буріння до 7 тисяч метрів, висота вишки майже 62 метри, її прирівнюють до 20-ти поверхового будинку.

 

"Тут повністю автоматизована система бурильника, який вибирає параметри під час буріння. Установка такого класу є унікальною, тому що вона самопідйомна, а це скорочує час монтажу бурової установки" – розповіла керівник інженерного відділу Наталя Луковська.

На інженерну розробку такої установки витратили 5 місяців. Кожна така установка коштує від 15 до 20 млн дол.

Більша половина замовлень потребують експортної пітримки, акредитування та гарантій. За словами засновника компанії "Діскавері" Андрія Загороднюка українські машинобудівники не мають ніякої підтримки від держави, щодо експортного кредитування.

"У нас були величезні проблеми з контролюючими органами, тому що ми не платимо хабарів, і це виклакало у нас за минулої влади великі труднощі. Нам не вистачає експортної підтримки, тому що внутрішній ринок не може витримати машинобудування, воно має працювати на експорт" – пояснив Андрій Загороднюк.

Петро Порошенко вважає, що Україна має досягнути енергетичної незалежності, тому розвиток власного видобутку у цих умовах має особливо велике значення.

"Буде запроваджений податок на виведений капітал, все, що ти вкладаєш в середині держави, воно йде без оподаткування. А чому інвестор, який прийшов, щоб розвивати український бізнес, ми ще й його оподатковуємо. Все що ти виводиш з України – заплати, будь ласка. Все чесно" – заявив Петро Порошенко.

Президент пообіцяв полегшити експортне кредитування. 

"Якщо ми маємо на сьогоднішній день замовника і він готовий заплатити за український продукт. З цих грошей буде зарплата і податки. Ми маємо забезпечити, щоб виробництво розвивалося і було економічне зростання" – додав президент. 

Президент подякував працівникам підприємства за те, що вони розвивають економіку під час війни. 

Додамо, ТОВ "Діскавері-бурове обладнання (Україна)" вже 13 років виготовляє бурові установки для замовників як зУкраїни, так і з закордону, і є виробничим підрозділом компанії Discovery Industrial Services Ltd, що розташована в Лондоні, Велика Британія. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.