Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Петро Порошенко

П'ятниця, 29 березня 2019, 11:00

Згідно указу Порошенка Герої України отримають грошову винагороду

Петро Порошенко

Винагороди почнуть виплачувати з 1 січня 2020 року незалежно від часу присвоєння звання героя України.

Про це повідомила прес-служба Президтенка України.

Президент Петро Порошенко підписав указ "Про одноразову грошову винагороду особам, яким присвоєно звання Герой України за здійснення визначного геройського вчинку".

Згідно з текстом указу, Героям України буде виплачуватися одноразова грошова винагорода, а в разі присвоєння звання посмертно або в разі смерті Героя України одноразова грошова винагорода виплачується членам їх сімей.

 Одноразова грошова винагорода становить 50-кратний розмір прожиткового мінімуму, встановлений для працездатних осіб на 1 січня календарного року, в якому присвоєно звання Герой України.

"Указом також доручено Кабінету Міністрів розробити та затвердити порядок виплати зазначеної винагороди та передбачити під час розроблення проектів закону про Державний бюджет України на 2020 рік та наступні роки кошти для виплати одноразової грошової винагороди особам, яким присвоєно звання Герой України за здійснення визначного геройського вчинку" – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, указ набирає чинності з дня його опублікування.

Винагороди почнуть виплачувати з 1 січня 2020 року незалежно від часу присвоєння звання героя України за здійснення визначного геройського вчинку. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.