Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Львів

П'ятниця, 29 березня 2019, 14:45

У Львові створять Літературну резиденцію

Львів

На площі Івана Франка облаштують нову Літературну резиденцію для прийому гостей.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні на виконкомі Львівської міської ради депутати затвердили положення про Літературну резиденцію міста Львова.

"З метою заохочення авторів та підтримки кращих творів і підтвердження отриманого статусу "Львів – місто літератури ЮНЕСКО", на основі меморандуму про співпрацю між Міським палацом культури імені Гната Хоткевича та Львівським національним літературно-меморіальним музеєм Івана Франка виконавчий комітет вирішив затвердити положення про Літературну резиденцію Львова" – йдеться у повідомленні.
 
За словами директорки департаменту розвитку Львівської міськради Наталії Бунди, передає прес-служба міськради, резиденція отримала приміщення біля Музею імені Івана Франка, площею 94 кв.м, яке облаштують для того, щоби приймати письменників з України і Європи.

"Через літературну резиденцію також будемо реалізовувати ряд програм для популяризації, сприяння написання україномовного продукту. Окрім того, вже маємо такі існуючі програми, як підтримки книговидання. Тому Літературна резиденція буде таким своєрідним осередком літературного середовища письменників і такою підтримкою для літературного напрямку", – зазначила Наталія Бунда.

Нагадаємо, у грудні 2015 року Львів увійшов до Мережі креативних міст ЮНЕСКО, здобувши титул "Місто літератури ЮНЕСКО".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.