Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вул. Личаківська 259

google.com.ua

Понеділок, 1 квітня 2019, 15:05

У Львові триває демонтаж незаконної багатоповерхівки Копитка

вул. Личаківська 259

У незаконній забудові на вул. Личаківській, 259 вже знесли покрівлю.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

У Львові понад 2 місяці триває виконавче провадження щодо знесення незаконно спорудженої багатоповерхівки на вул. Личаківській, 259.

"Роботи триватимуть близько 2 тижнів. Відкрито виконавче провадження, яке надали боржнику для самостійного виконання, але він його не виконав, тому були введені штрафні санкції", – заявив керівник Личаківського відділу Державної виконавчої служб Львова Ігор Шоргут.

Він також додав, що в незаконній споруді вже знесли покрівлю і зараз проводиться руйнація ненесучих будівельних конструкцій.

Зазначимо, у грудні 2018 року Восьмий апеляційний адміністративний суд прийняв рішення про знесення цієї незаконної забудови, яку ТзОВ "Лідер Моноліт" збудував без погодженої містобудівної документації. А вже 24 січня міськрада виділила 2,89 млн грн для знесення цього будинку.

Додамо, у 2017 році Львівський апеляційний адміністративний суд підтвердив, що ТзОВ "Лідер моноліт" порушила містобудівне законодавство при зведенні багатоповерхівки, а будінспектори виявили, що фірма подала недостовірні дані в декларації про початок виконання будівельних робіт.

За даними порталу YouControl, ТзОВ "Лідер Моноліт" зареєстроване у Львові у 2013 році на місці незаконної забудови, засновником підприємства є голова спостережної ради ПАТ "Львівський холодокомбінат" Богдан Копитко, що проживає у селі Старе Село Пустомитівського району.

Фірма займається будівельно-монтажними роботами, будівництвом житлових і нежитлових будівель, а розмір статутного капіталу становить 4 000 000 грн.

Нагадаємо, раніше Варіанти дослідили ситуацію із незаконними забудовами у місті та дізналися як забудовують історичну частину Львова, яка входить до списку світової спадщини ЮНЕСКО.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.