Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

хабар

СБУ

Вівторок, 2 квітня 2019, 11:15

Директор Грибовицького сміттєзвалища вимагав майже 5 мільйонів хабара за махінації у закупівлі

хабар

Директора ЛКП "Збиранка" Віталія Пугача затримали на отриманні 400 тис грн від підприємця, загалом йшлося про 4,7 млн грн хабара.

Про це повідомляє управління Служби безпеки України у Львівській області на своїй сторінці у Фейсбуці.

Ще вчора силовики затримали директора ЛКП "Збиранка", що займається рекультивацією Грибовицького сміттєзвалища, Віталія Пугача у його кабінеті на отриманні частини хабара у понад 400 тис грн.

Зокрема, чиновник організував механізм з фіктивного постачання вапна, що мало використовуватись для стабільного функціонування станції очистки фільтратів Грибовицького сміттєзвалища. Він вимагав 4,7 млн грн від місцевого підприємця за визнання його переможцем відкритих торгів та підписання з ним договору поставки вапна.

"За задумом зловмисника планувалося використання лише третини від передбаченої технологічним процесом кількості вапна та отримання очільником КП неправомірної вигоди в розмірі 65% від суми перерахованих коштів за фактично непоставлений товар, а також отримання "відкату" з кожного поставленого кілограма вапна", – наголосили у СБУ.

За висновками експертів, дії Пугача могли призвести до виникнення надзвичайних подій у сфері екологічної безпеки. Його затримали згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, чиновник наразі перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.

Правоохоронці вирішуються питання щодо повідомлення хабарнику про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України та обрання міри запобіжного заходу, а також перевіряється причетність інших чиновників Львівської міськради до цієї схеми.

Нагадаємо, у серпні минулого року Пугача оштрафували на 119 гривень за перешкоджання журналістській діяльності. Чиновник напав на журналістів видання "Львівський портал" на території Грибовицького сміттєзвалища та пошкодмв штатив для смартфона.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.