Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Вибори 2012

tvi.ua

Неділя, 28 жовтня 2012, 16:27

Найбільше бюлетенів зіпсували штампом "Вибув" на Донеччині та Львівщині

Найбільшу кількість порушень під час парламентських виборів в Україні щодо неправомірного використання у бюлетенях штампу "Вибув" зафіксовано в Донецькій та Львівській областях.

Про це  повідомила заступник голови Центральної виборчої комісії Жанна Усенко-Чорна, передає УКРІНФОРМ.

"Найнегативніше себе проявила Донецька область, зокрема, в окрузі №60 кілька разів 6 виборчих дільниць використали штамп "Вибув" неправомірно. Такі ж порушення були й у 115-му окрузі на Львівщині", - сказала Усенко-Чорна.

За її словами, таким самим чином 295 виборчих бюлетенів було зіпсовано у 192-ій ОВК (Хмельницька обл.) та 108 у 71-ій ОВК (Закарпатська обл.). Водночас, 121-а ОВК на Львівщині взагалі не проштампувала бюлетені, як того вимагала ЦВК.

Разом з тим, заступник голови ЦВК заперечила інформацію, поширену сьогодні в ЗМІ, що від таких нерозважливих дій комісії насамперед страждає політична партія "Свобода", навпроти якої в бюлетенях замість партії "Собор" помилково було проставлено штамп "Вибув". "Не можна сприймати цю ситуацію відносно того, що жертвою є ВО "Свобода", оскільки страждають, перш за все, виборці. Відповідно із законом, бюлетень, у якому відповідно до рішення ЦВК проставлено штамп "Вибув", вважається недійсним. І незалежно від того, за кого б не віддав свій голос виборець, незалежно від того, яку політичну партію він обирає, такий виборчий бюлетень все одно визнається недійсним. Головною жертвою таких нерозважливих дій членів ОВК якраз є громадяни України", - підкреслила Усенко-Чорна.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.