Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Україна-ЄС

П'ятниця, 5 квітня 2019, 17:40

Сповільнення інтеграції України до ЄС негативно вдарить й по самій Європі – Лубківський

Україна-ЄС

У Києві відбудеться Безпековий форум, на якому обговорять те, якою буде Україна після 2019 року.

Про це повідомляє Європейська правда. 

Як заявив член наглядової ради фонду "Відкрий Україну", заступник міністра закордонних справ України у 2014 році Данило Лубківський, Київський безпековий форум проходитиме між першим і другим туром президентських виборів, відтак головна увага Форуму буде зосереджена на зовнішньополітичних і безпекових пріоритетах претендентів на посаду глави держави.

"Чи здатен український політикум сформувати за підсумками 2019 року стійку національну владу, яка на ділі продовжить європейський та євроатлантичний курс? У цьому полягатиме наше основне питання, яке стосуватиметься саме виборів" – розповів Данило Лубківський.

За його словами, на Форумі обговорюватимуть й приналежність України до західного цивілізаційного простору та політичну, економічну, безпекову і культурну взаємозалежність та взаємну необхідність.

"Переважна більшість наших громадян виступають за членство України в Європейському Союзі і НАТО. Ці факти підводять до принципово важливої тези: ті політичні сили, які наважаться на зміну або підміну євроатлантичного курсу України, не лише зазнають невдачі, але й спричинять для себе, країни і всього регіону катастрофічні наслідки" – пояснив Данило Лубківський.

Він додав, що "сповільнення інтеграції України до європейських та євроатлантичних структур, як і політика "вичікування" стосовно України, вдарять по самій Європі".

"Це прямо заохотить апетити Кремля. Войовнича стратегія Росії не вгамувалася. Москва не припиняє готуватися до нової атаки. В її сприйнятті "українську проблему" можливо вирішити лише силою" – наголосив Данило Лубківський.

Лубківський вважає, що єдиний спосіб зупинити агресію Росії і встановити довгостроковий мир – це включити Україну у систему колективної безпеки Заходу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.