Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

ВО "Батьківщина"

Прес-реліз,   Вівторок, 9 квітня 2019, 15:45

Парламент має лишатись осередком здорового глузду – Крулько

ВО "Батьківщина"

Парламент має лишатись осередком здорового глузду та консолідуватись задля збереження Української державності у складні для країни часи.

На цьому наголосив заступник Голови партії «Батьківщина» Іван Крулько під час виступу з трибуни Верховної Ради.

Парламентарій подякував усім українцям, які підтримали Юлію Тимошенко та її Новий курс, та зауважив, що головна боротьба за демократичну Україну ще попереду.

«Війна на Сході як тривала, так і триває. Українці були бідними, так і залишаються. І проблеми, які треба зараз вирішити, не вирішуються. Їх вирішення підміняють аналізами», – наголосив він і додав, що Новий курс – це не передвиборче гасло, це дуже серйозний документ, який треба реалізовувати вже зараз і після парламентських виборів.

Тож Іван Крулько закликав депутатів підтримати до другого туру низку законодавчих ініціатив «Батьківщини», які зможуть усунути безвідповідальність глави держави.

Насамперед, закон «Про тимчасові слідчі комісії», яким треба посилити контроль парламенту і чітко встановити механізми відповідальності президента, та закон «Про імпічмент президента».

«Кожен президент має розуміти, що його притягнуть до відповідальності, якщо він вчиняє злочин», – уточнив народний депутат.

За словами Івана Крулька, також треба ухвалити закон про пропорційну виборчу систему з відкритими списками і тим самим прибирати корупційну мажоритарку.

Цей парламент зобов’язаний ухвалити і ключовий закон щодо зняття недоторканості з усіх – з президента, судів і народних депутатів України, зауважив представник «Батьківщини».

«Фракція «Батьківщини» вимагає поставити всіх чиновників у рівні умови. Усі мають рівними перед законом», – резюмував заступник Голови партії.

Як зазначив Іван Крулько, Україні треба пройти дуже непростий шлях, розуміючи всі виклики, які стоять перед державою, адже сьогодні більшість виборців не підтримує двох кандидатівдругого туру виборів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.