Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Сонячяна енергостанція

Середа, 10 квітня 2019, 12:14

Дубневичі отримали від Синютки нові землі в Березині

Сонячяна енергостанція

Львівська ОДА виділила 4 земельні ділянки двом фірмам нардепів братів Дубневичів для прокладання підземної кабельної лінії до сонячних електростанцій.

Про це йдеться у розпорядженнях голови Львівської обласної державної адміністрації Олега Синютки від 8 квітня 2019 року.

Так, розпорядженнями №315/0/5-19 та №316/0/5-19 ТзОВ "Солар грін тех" надано дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки орієнтовною площею 2,8000 га та 1,6000 га розташованих за межами населеного пункту на території Березинської сільської ради Миколаївського району.

Ще дві ділянки аналогічних розмірів Олег Синютка виділив ТОВ "Солар грін тех" у розпорядженнях №317/0/5-19 та №318/0/5-19, в яких надав дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки орієнтовною площею 2,8000 га 1,6000 га які також розташовані на території Березинської сільської ради.

Розроблення проектів чотирьох земельних ділянок надано для прокладання підземної кабельної лінії КЛ – 10 кВ від електростанції "Південна" до Новороздільського заводу складних мінеральних добрив.

За даними YouControl, ТзОВ "НР Солар" створили у Львові 20 ківтня 2017 року за адресою – вулиця академіка Лазаренка, 1А.  У червні 2018 року за цією адресою зареєстрували нову фірму "НР Солар Парк" зі статутним капіталом 5000 грн, бенефіціарним власником якої є мешканець Латвії Валдіс Родзіньш та Пиртко Роксолана, дочка Ярослава Дубневича.

Тоді ж адресу ТзОВ "НР Солар" змінили на вулицю Лазаренка 4. Власником фірми є Ковальчук Тарас, який очолює громадську організацію "Наше майбутнє" в Пустомитівському районі. Статутний капітал фірми – 1000 грн.

Основний вид діяльності підприємств вказаний як виробництво електроенергії.

ТзОВ "Солар грін тех" засноване 3 серпня 2017 року за аналогічною адресою на вулиці академіка Лазаренка, 4. Його засновником є  колишній помічник нардепа Ярослава Дубневича (під час його депутатства Львівській обласній раді) Борис Тарас Степанович.

50% підприємства належить Ковальчуку Тарасові, іншими 50% володіє Мар’ян Романишин, якому також належить ТОВ "Галінтерком", засноником якої є  Павло Дубневич.

За цією адресою  є громадська приймальня офіси підприємств, що належать народним депутатам Ярославу і Богдану Дубневичам.

Додамо, що син народного депутата Богдана Дубневича Павло Дубневич є співзасновником ТОВ "Ліг агро", якій належить сонячна електростанція "Озерна", що у Яворівському районі.

Нагадаємо, у вересні 2018 року брати Дубневичі через низку пов’язаних компаній отримали понад 50 га на будівництво електростанцій.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.