Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Степан Кубів

Середа, 10 квітня 2019, 11:23

НАЗК звинуватили Кубіва і Гриневич у порушеннях закону через дії їхніх підлеглих

Степан Кубів

НАЗК винесло припис Степану Кубіву та Лілії Гриневич за порушення врегулювання конфлікту інтересів щодо їхніх підлеглих.

Про це повідомила прес-служба Національного агентства з питань запобігання корупції.

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло приписи про порушення вимог законодавства щодо врегулювання конфлікту інтересів щодо першого віце-прем’єр-міністра України – міністра економічного розвитку і торгівлі України Степана Кубіва та міністра освіти і науки України Лілії Гриневич.

Кубіва НАЗК звинувачує у тому, що директор департаменту залучення інвестицій Мінекономрозвитку Андрій Демчук не передав належні йому корпоративні права в управління протягом 30 днів після призначення на відповідну посаду, чим порушив вимоги частини першої статті 36 Закону.

А щодо Гриневич, то вона не врегулювала конфлікт інтересів щодо ректора Національного університету НУ "Львівська політехніка" Юрія Бобала, який не вжив заходів щодо недопущення виникнення та врегулювання конфлікту інтересів у директора ННІ НУ "Львівська політехніка" Володимира Ортинського, чим порушив вимоги пункту 1 частини першої та частини четвертої статті 28 Закону.

Ще один припис НАЗК винесло Лілії Гриневич щодо ректора Кременчуцького національного університету імені Михайла Остроградського Михайла Загірняка, який не повідомив про наявність у нього конфлікту інтересів у зв’язку з перебуванням у його прямому підпорядкуванні близьких осіб, чим порушив вимоги частини першої статті 28 Закону.

Нагадаємо, у лютому цього року НАЗК уже виносило приписи Степану Кубіву та Лілії Гриневич за порушення врегулювання конфлікту інтересів.

А у 2017 році НАЗК також  винесло припис Степану Кубіву за порушення норм етичної поведінки та врегулювання конфлікту інтересів.

А у січні цього року суд зобов'язав НАБУ відкрити кримінальні провадження проти Лілії Гриневич за зловживання владою та службовим підробленням.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.