Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львіввугілля

Середа, 10 квітня 2019, 12:30

Двох посадовців «Львіввугілля» судитимуть за смерть працівників

Львіввугілля

Порушникам загрожує до 8 років позбавлення волі з 3-річним позбавленням права обіймати свої посади за смерть двох гірників.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Червоноградська місцева прокуратура скерувала до суду обвинувальні акти щодо начальників підрозділів компанії «Львіввугілля», яких звинувачують у порушенні правил безпеки під час виконання робіт, що спричинило загибель двох осіб.

Подія сталася у жовтні 2017 року, коли начальник та механік структурного підрозділу підприємства не вжив необхідних заходів з безпеки під час ремонту прохідного комбайну в шахті, який працівники проводили без нагляду керівництва. Внаслідок халатного поводження з обладнанням, хвостова частина комбайну впала на голову одному з гірників, який помер від отриманих травм.

Інший нещасний випадок трапився у вересні 2016 року. Так, начальник підрозділу «Львіввугілля» на Сокальщині, який наглядав за виробничими будівлями і спорудами, не забезпечив своїх працівників безпечними умовами праці. Внаслідок цієї халатності, одна з працівниць провалилась крізь перекриття, впала на бетонну підлогу і померла від завданих травм.

Дії двох посадовців підпадають під ч.2 ст.272 Кримінального Кодексу України, яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 8 років з 3-річним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.