Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

сонячні батареї

pobudova.in.ua

Реклама,   Четвер, 11 квітня 2019, 17:51

Розвиток сонячної енергетики в Україні

сонячні батареї

Вплив розвитку людства на планету стає все значнішим з кожним роком. 

Зважаючи на це, немає нічого дивного в тому, що всі прогресивні країни світу зосереджені на розвитку «зелених» технологій. Однак серед простих людей популярність екологічно-чистих технологій зумовлена не лише піклуванням о про «майбутнє планети» - є й більш приземлені фактори, наприклад, банальний прагматизм. Так, ті, хто вже встиг купити сонячні батареї для дому за посиланням joule.net.ua/ua/catalog/sonjachni-batarei, напевно вже знають, що їх використання дозволяє не лише заощаджувати, а ще й заробляти.

Актуальні тенденції щодо розвитку сонячної енергетики в Україні

Ідея підтримки «зелених» технологій на державному рівні існувала ще у радянськи часи. Проте, лише у 2015 році вона достигла свого апогею. Справа в тому, що саме у 2015 були прийняті найбільш значущі для простолюда правки до існуючої нормативно-правової бази, основної ціллю котрої мало бути стимулювання розвитку «зеленої» енергетики.

Відтоді, будь-хто, чия сонячна енергостанція для дому виробляє надлишок електроенергії, отримав можливість продавати її державі. Інакше кажучи, саме з того моменту українці можуть не просто помітно заощаджувати завдяки використанню «зеленої» сонячної електроенергії, а ще з отримувати кошти за кожен проданий державі кіловат.

Більш того, існує спеціальна мотиваційна тарифікація, котра збільшує, і без того непогану, ціну кожного «зеленого» кіловата при певних умовах. Так, наприклад, при досягненні більше ніж 30% надлишку «зелених» кіловат, від загальної потужності конкретної побутової сонячної електростанції, держава готова залатати громадянину значно більше – треба лише оформитись як юридична особа.

Ще декілька цікавих тенденцій

Крім вищезазначеного, варто звернути увагу ще й на те, що закупівля обладнання для таких електростанцій відбувається у доларах, а, одночасно з тим, держава перераховує «зелені тарифи» до актуального відношення гривні до долару і євро кожен квартал.

Зважаючи на це, не важко зрозуміти, що у довгостроковій перспективі, цей нюанс робить інвестування у «зелені технології» феноменально вигідним – адже рік од року, і долар і євро лише зміцнюють свій курс. Інакше кажучи, становив сонячну електростанцію сьогодні, можна вже через кілька років не лише окупити її, а ще й багатократно збільшити як кількість, так і швидкість отримання прибутку завдяки неї.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.