Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вуличні світильники

happymodern.ru

Реклама,   П'ятниця, 12 квітня 2019, 13:30

Вуличні світильники – простий спосіб організувати красивий дизайн подвір′я

вуличні світильники

Надзвичайно приємно, коли простір навколо будинку викликає бажання розслабитись в атмосфері затишку. 

В денний час вся привабливість ландшафтного дизайну двору помітна кожному. А щоб темрява не приховала її ввечері та вночі, варто подумати над організацією освітлення.

Придбати вуличні світильники можна на сайті https://www.linija-svitla.ua/catalog/ulichnoe-osveshchenie або в інших відповідних магазинах. А щоб освітлення дійсно прикрасило собою прибудинкову ділянку, варто взяти до уваги рекомендації, мова про які буде йти далі.

Функціональне та декоративне освітлення у дворі: гармонія практичності та естетики

Вуличне освітлення поділяють на два види:

Функціональне – сприяє комфортному та безпечному пересуванню двором у темний період доби. Воно включає освітлення маршрутів руху (доріжок, під′їздів до будинку, сходів), периметру ділянки, а також побудов на території (веранди, альтанки, лазні і т.д.). Функціональним світильникам притаманне яскраве світло, що заливає собою простір.

Декоративне – додає ландшафту романтичності, створюючи світлові ефекти та композиції. Воно допомагає розставити акценти, по-новому виразити красу елементів обстановки двору.

Для отримання функціонального освітлення варто надати перевагу ліхтарям-прожекторам чи ліхтарям-торшерам: вони дозволяють отримати стабільне та рівномірне освітлення території, а розмаїття дизайну дасть можливість без труднощів підібрати такий, який вдало впишеться в загальну стилістичну концепцію.

Декоративні світильники представлені вбудованими моделями, стовпчиками, торшерними варіантами (опора з кулястим абажуром), світловими тумбами, плавучими кулями для підсвічування ставків і басейнів, і т.д.

Як організувати ефектне освітлення прибудинкової ділянки?

Щоб добитись живописного вигляду, слід дизайнери радять прислухатись до наступних порад:

Краще всього розставити світлові акценти на помітних елементах пейзажу чи декоративної архітектури: окремих рослинах чи квітниках, альтанках, композиціях з каменю і т.п.

Класичний стиль підкреслюється симетричними підсвіченими об'єктами.
Крони великих дерев підсвічують потужними світильниками, а малих – більш мініатюрними і делікатними.

При виборі світильника для саду найкраще зупинитись на ліхтарях сферичної форми – вони є найближчими до природних форм, і роблять краєвид по-справжньому казковим.

Якщо власник дому впевнений у своєму художньому смаку, він може самостійно прикрасити ділянку світильниками. Якщо ж хочеться отримати бездоганний результат – можна звернутись до професіоналів або надихнутись уже готовими варіантами ландшафтних дизайнів.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.