Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

прибиральники

koduj24.pl

Понеділок, 15 квітня 2019, 15:58

У Польщі вимагають підняти зарплати прибиральникам Сенату

прибиральники

Польська парламентська коаліція Lewica Razem закликає сенаторів покращити заробітню плату та умови праці прибиральникам.

Про це повідомляють Wyborcza іNewsweek.

Польська парламентська коаліція Lewica Razem організувала прес-конференцію, на якій прокоментувала становище працівників, які відповідають за підтримання чистоти приміщень у Сенаті. 

Зокрема, згідно ст. 29 Закону про державні закупівлі, у Польщі ввели зовнішню клінінгову компанію на тендерній основі, згідно з якою, мінімум 10 працівників мають бути працевлаштовані за контрактом. Проте, на практиці Сенат працевлаштовує офійно 8 працівників, але половина з них працює на невигідних контрактах, їх прибуток становить 1634 злотих (11,5 тис. грн).

Політики також розкритикували недостойне ставлення сенаторів до прибиральників. Зокрема, вони відмовляються їздити з прибиральниками ліфтом і часто ведуть себе грубо.

"Дивно, що маршал Карчевський, який нещодавно хвалився своєю роботою за ідею, і отримує при цьому близько 20 тис. злотих на місяць за свою "ідейну" діяльність у Сенаті, він навіть не помічає, що "під його носом прибиральники працюють як на сміттєзвалищах за найнижчими зарплатами, яких не вистачає на прожиття, їжу, одяг, квитки на громадський транспорт або медикаменти", – заявили під час прес-конференції.

"Всюди, а надто вже в Сенаті, одній з найважливіших державних установ у Польщі, необхідно дотримуватись найвищих стандартів працевлаштування та виплат. Порушення цих правил є зеленим світлом для інших установ, які, ймовірно, будуть раді взяти приклад з Сенату і запровадити подібні положення в себе" – прокоментували представники коаліції.

Lewica Razem подала заяву, в якій описала ситуацію з прибиральниками у Сенаті і потребувала покращити їх умови праці.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.