Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

мобільний телефон

Вівторок, 16 квітня 2019, 12:12

В Україні можна буде змінити оператора зі збереженням номера телефону

мобільний телефон

З 1 травня користувачі зможуть без зміни номера переходити на обслуговування іншого мобільного оператора.

Про це повідомляє "Дзеркало тижня".

У Нацкомісії що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, зазначили, що з 4 лютого по 30 квітня проходить дослідна експлуатація послуги перенесення абонентських номерів мобільними операторами.

З 1 травня 2019 року запрацює послуга перенесення абонентського номера від одного оператора до іншого з повним збереженням, включно з кодом.

Три мобільні оператори "Київстар", "lifecel", та "Vodafone Україна" підтвердили цю інформацію на своїх сайтах, тому вже з травня номер мобільного телефону разом з кодом повністю належатиме абоненту.
 
Однак, при розгортанні 4G-мереж мобільні оператори продовжують підвищувати тарифи. Тому змінивши оператора зі збереженням номера користувач зможе показати незгоду з політикою оператора і можливо опосередковано впливати на формування тарифів і надання послуг.

Як зазначає видання, впровадження послуги з перенесення номера в Україні відбувається на три роки пізніше затвердженого графіка і з запізненням на 20 років в порівнянні з іншими країнами.

Зазначимо, що дату запуску послуги переходу до іншого оператора зі збереженням номеру неодноразово переносили. Відтак, її мали впровадити ще у лютом 2019 року.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.