Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Марихуана

korrespondent.net

Четвер, 18 квітня 2019, 14:05

На ф'ючерсних ринках США з'явиться марихуана

Марихуана

Компанія New Leaf Data Services LLC з Коннектикута планує торгувати каннабісом на ф'ючерсних ринках.

Про це повідомляє Bloomberg.

В Америці на аграрних ф'ючерсних ринках вже скоро може з'явитися марихуана. Так, за даними сайту Bloomberg, компанія New Leaf Data Services LLC зі Стамфорда, штат Коннектикут, яка відстежує оптові ціни на канабіс в Канаді та США, веде переговори з однією відомою біржею, щоб розпочати ф'ючерсні контракти, які дають трейдерам можливість торгувати коноплею.

За словами генерального директора компанії Джонатана Рубіна, 2019 рік стане ключовим для їхньої індустрії з точки зору залучення фінансів. "Зрештою, New Leaf хоче запустити кілька контрактів на декілька обмінів як для марихуани, так і для конопель", – заявив він.

"Так, існує багато проблем для того, щоб перетворити марихуану у вигідний товар. Зокрема, необхідно провести стандартизацію елементів, таких як якість і зміст тетрагідроканабінолу, головного психоактивного агента, і залучення достатнього обсягу торгівлі", – Скотт Ірвін, економіст сільського господарства з Університету Іллінойсу.

Рубін, який відстежував ціни на сировину протягом 30 років, включаючи S&P Global Platts, розпочав New Leaf у 2015 році після того, як зрозумів, що не існує надійного, незалежного джерела оптових даних про ціни на марихуану для юридичної промисловості.

Тривалий час фірма збирала дані про ціни шляхом найму колишніх культиваторів каннабісу, продавців і покупців, проте вони вели себе дуже обережно і нелегко йшли на контакт

Сьогодні компанія New Leaf зменшила свою залежність від них, і тепер співпрацює з різними брокерами, колективами та асоціаціями, які надають дані про ціноутворення в обмін на знижки на продукти передплати або спеціальну аналітику New Leaf. Так, нещодавно фірма підписала меморандум про взаєморозуміння з CMTREX, ізраїльською торговою платформою для коноплі для юридичних оптових покупців і продавців.

У грудні 2018 року розпочався канадський індекс конопель і зараз йде робота над еталоном конопель. Все це могло в кінцевому підсумку призвести до ф'ючерсних контрактів та інших деривативів.

В той же час кандидат в президенти Володимир Зеленський інтерв'ю "РБК-Україна".заявив, що в Україні можливо легалізувати медичну марихуану.

"Медична марихуана, я вважаю, що це нормально, в крапельках вона продається. Я, до речі, консультувався щодо цього з Євгеном Олеговичем Комаровським. Я за легалайз крапельок – так", - розповів він.

 Нагадуємо, електронна петиція про легалізацію медичного каннабісу зібрала більше 25 тисяч підписів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.