Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Вибори 2012

wiadomosci.dziennik.pl

Понеділок, 29 жовтня 2012, 11:25

Міжнародні спостерігачі вважають, що на виборах в Україні не було значних порушень

Міжнародні спостерігачі вважають, що основними проблемами під час парламентських виборів в Україні, які відбулися вчора, 28 жовтня, є спосіб утворення виборчих комісій, використання державних ресурсів у виборчій кампанії та неоднаковий доступ кандидатів в народні депутати до засобів масової інформації.

Своїми спостереженнями про вибори в Україні поділився спостерігач від Парламентської асамблеї ОБСЄ Міхал Щерба.

«Політична система в Україні відрізняється від стандартів Євросоюзу, і ці вибори в Україні не є такими, як, наприклад, в Польщі. Ми маємо справу з великим впливом олігархів, які контролюють ЗМІ і використовувати їх для просування своїх політичних сил», - розповів Міхал Щерба, котрий спостерігає за виборами від імені Парламентської асамблеї ОБСЄ.

За словами депутата, основні порушення, видимі ще до виборів, виникли через недосконалість українського законодавства. «Представники різних партій у комісіях були обрані способом жеребкування, і, як наслідок, до складу комісій увійшли представники неіснуючих чи технічних політичних угрупувань», - підкреслив Міхал Щерба.

Депутат зазначив, що масштаби порушень в Україні є меншими, ніж на попередніх виборах і закликав не розглядати Україну на рівні з Білоруссю. «Україна не Білорусь, і президент України Віктор Янукович не є президентом Білорусі Олександром Лукашенком. В Україні існує недосконала демократія, яка також має вплив на той факт, що ми можемо розглядати цілий виборчий процес як недосконалий, але він не може бути умовою для Західної Європи, щоб заблокувати Києву шлях до Європи», - додав Міхал Щерба.

Депутат додав: «Якщо ми відштовхнемо Україну, ізолюємо, то таким чином спрямуємо її в обійми Росії. Тому, незважаючи на те, що оцінка виборів буде не зовсім позитивна, треба переконати наших партнерів з Євросоюзу, що рівень проведення цих виборів не може бути використаний для блокування процесів інтеграції, тому що лише через інтеграцію з Євросоюзом, ми можемо змінити Україну від центру».

Джерело: wiadomosci.dziennik.pl

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.