Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

забруднення довкілля

П'ятниця, 19 квітня 2019, 16:14

Власники свиноферми забруднюють воду на Жовківщині

забруднення довкілля

Екологи виявили забруднення вод неподалік від сільськогосподарського підприємства у Жовківському районі.

Про це повідомляє Державна екологічна інспекція у Львівській області.

3 квітня відділ ДЕІ в рамках проведення державного контролю на території Куликівської сільської ради Жовківського району відібрала проби поверхневих вод поблизу ТзОВ "Жовківський Племптахорепродуктор".

За результатами проведених досліджень спеціалісти виявили в навколишніх водах перевищення вмісту забруднюючих речовин згідно рибогосподарських норм водокористування, а саме: 

- в притоці річки Думний Потік виявили перевищення вмісту завислих речовин в 4,8 рази, амонію – в 696 рази, фосфатів – в 19,1 рази, біохімічне споживання кисню – в 500 раз, хімічне споживання кисню – в 84,8 рази, заліза загального – в 6,2 рази, кисню розчиненого – 1,0 мг/дм3 при нормі не нижче 6,0 мг/дм3;

- в гирлі Думного Потоку виявили перевищення вмісту амонію в 21 раз, біохімічне споживання кисню – в 28,3 рази, хімічне споживання кисню – в 6,4 рази, заліза загального – в 1,9 рази, кисню розчиненого – 4,5 мг/дм3 при нормі не нижче 6,0 мг/дм3;

- в Думному Потоці виявили перевищення вмісту амонію в 17 разів, біохімічне споживання кисню – в 24 рази, хімічне споживання кисню – в 5,6 рази, заліза загального – в 1,7 рази, кисню розчиного – 5,1 мг/дм3 при нормі не нижче 6,0 мг/дм3.

За даними сайту YouControl, ТзОВ "Жовківський Племптахорепродуктор", яка займається розведенням свиней, домашньої птиці та землеробством, зареєстрували у 1994 році в селі Мервичі Жовківського району мешканець смт Куликів Мирон Остапчак, львів'янув Любов Остапчак та донеччанин Володимир Бушневський. Розмір статутного капіталу становить 2 006 294 грн.

Слід зазначити, що результати лабораторних досліджень будуть враховані у разі проведення Інспекцією перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства ТзОВ "Жовківський Племптахорепродуктор".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.