Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Анатолій Крачковський

П'ятниця, 19 квітня 2019, 17:41

Крачковський став таємним сантою Зеленського

Анатолій Крачковський

Серед членів Зе-команди зі Львівщини опинилися депутат від БПП та екс-помічник нардепа-комуніста.

Про це повідомляє Українська правда.

За даними журналістів програми "Наші гроші", до непублічної частини команди Володимира Зеленського належать 2 осіб, пов'язані зі Львовом та Львівщиною. Йдеться про депутата Львівської міської ради від БПП Анатолія Крачковського та неофіційного "короля контрабанди", ставленика одіозного члена КПУ та Партії регіонів Ігоря Калетніка Іллі Павлюка.

Автори розслідування зазначили, що отримали "злив" листування учасників команди Зеленського, однак пізніше перевірили інформацію і підтвердили її достовірність.

Так, виборчий штаб Зеленського умовно поділений на 4 групи: "Квартал", "Дядя", "Нижние" та "Регионы" Саме так описав структуру штабу Зеленського у розпал передвиборчої кампанії координатор Зе-команди Олександр Корнієнко у листуванні з виконавчим продюсером "Кварталу" Сергієм Трофімовим.

Так, лідером групи "Регионы" є Ілля Павлюк, якого в листуваннях називають "Ілля Миколайович". За президентства Януковича Павлюк був помічником нардепа Ігоря Калєтніка.

Його головна функція штабі Зеленського – координація і фінанси регіональних представників Зе-команди. Наприклад, пошук фізичних осіб-підприємців зі стабільним доходом та без боргів для поповнення через них виборчого фонду або ж контроль на місцях.

"Через Павлюка проходить координація і фінанси, але його прізвище не згадується на сайті Зе-команди. Можна припустити, що його роль не афішують навмисно. Більшість згадок Павлюка у ЗМІ стосуються періоду його діяльності часів Януковича", – йдеться у програмі.

На Львівщині Павлюк співпрацює з екс-ударівцем, депутатом Львівської міської ради від БПП Анатолієм Крачковським.

"Зокрема, Павлюк тісно спілкується з екс-ударівцем у Львівській міській раді Анатолієм Крачковським. Той надсилає йому фото банківського чеку, перерахувавши 80 тис. грн. на громадську організацію Зе-команди. Далі Павлюк призначає йому зустріч у Києві", – стверджують журналісти.

Групою "Дядя" керує адвокат олігарха Ігоря Коломойського Андрій Богдан. "Дядею" або "Людиною з Женеви". називають самого Коломойського. Автори вказують, що роль Богдана як посередника між Зе-командою і Коломойським олігарх фактично сам підтвердив у розмові з Bihus.Info, а також визнали у штабі Зеленського.

"Між тим з листування членів Зе-команди можна зрозуміти, що функції Богдана в штабі Зеленського виходять далеко за межі юридичного напрямку. У листуваннях співробітники штабу говорять між собою, що у Богдана є відокремлений "медіа-офіс" з власним бюджетом, управлінням та повноваженнями», – йдеться у розслідуванні.

Зазначається, що 2 тижні тому журналісти зафіксували на відео, як Богдан йде на обід саме з групою медійників у кафе поряд зі штабом.

"Поруч з адвокатом – засновник продакшну "Гуд Медіа", який займається трансляціями, зйомкою соціальної та політичної реклами Кирило Тимошенко і ведучий-"кварталівець" Артем Гагарін. В листуваннях штабістів Тимошенка згадують саме як члена групи "Дядя", – сказано у програмі.

Інша група впливу у штабі Зеленського – "Нижние". Назва групи збігається з прізвищем юриста Сергія Нижнього. Саме він і його юридична компанія "Хіллмонт Партнерс" співпрацювали з "Кварталом", консультували студію щодо податків, зараз обслуговують партію. За словами штабістів, група "Нижние" – теж абсолютно окрема одиниця.

За словами Сергія Нижнього, він координує роботу юристів як партнер компанії, яка залучена в процес як зовнішній консультант. Проте, в листуванні вплив Нижнього виглядає ширшим, ніж просто юридичні консультації.

При цьому за даними журналістів, житло, в якому мешкає нардеп та соратник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, розділили на 2 квартири, і власником однієї з них став саме Сергій Нижний. Нині Геращенко відкрито підтримує Володимира Зеленського. Нижний спростовує будь-який зв’язок з нардепом.

4 група впливу у штабі – "Квартал". Її лідери – бізнес-партнери Зеленського по кіноіндустрії брати Сергій та Борис Шефіри. "Проаналізувавши листування, можна припустити, що Сергій вирішує фінансові питання", – йдеться у публікації.

Зазначається, що жодного з цих членів команди Зеленський не показав в ефірі каналу Коломойського в якості своїх публічних представників, а тих, хто насправді вирішує питання – приховують.

При цьому у розслідуванні наголошують, що всі групи впливу не особливо ладнають між собою і не деякі з них не вірять у плідну співпрацю у випадку, якщо Зеленський стане президентом.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.