Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Андрій Садовий

Середа, 24 квітня 2019, 17:18

Садовий повісив промислові відходи у Львові на Бабака

Андрій Садовий

Андрій Садовий створив комісію для вирішення питань поводження з неопізнаними промисловими відходами, яку очолив Сергій Бабак.

Про це йдеться у розпорядженні міського голови Львова Андрія Садового №169 від 18 квітня 2019 року.

Андрій Садовий розпорядився створити комісію для вирішення питань поводження з неопізнаними промисловими відходами у Львові.

"Утворити комісію для вирішення питань поводження з неопізнаними промисловими відходами у м. Львові", – йдеться у документі.

Керівником комісії став заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства Сергій Бабак.

До складу комісії також увійшли: доцент кафедри екології та інженерної геології і гідрогеології ЛНУ імені Івана Франка, старший науковий співробітник публічного акціонерного товариства "Інститут гірничо-хімічної промисловості "Гірхімпром" Василь Дяків, начальник відділу державного екологічного нагляду (контролю) за поводженням з відходами та небезпечними хімічними речовинами Державної екологічної інспекції у Львівській області Василь Ярошик.

Згідно із розпорядженням, комісія має обстежити територію, зазначену у листі Шевченківської районної адміністрації, та подати Львівському міському голові свої висновки і пропозиції.

Нагадаємо, ще у 2015 році на земельній ділянці, площею 0,2 га, розташованій  навпроти колишньої адміністративної будівлі ВО "Львівхімсільгоспмаш" зареєстрували незаконне звалище відходів промисловості.

Додамо, у листопаді 2018 року стало відомо, що ЄС виділяє 1,4 млн євро на реабілітацію сховищ радіоактивних відходів в Україні. 

На Львівщині пункт захоронення радіоактивних відходів (3,8 га) розташовується за 16 км від Львова, у селі Буда Яворівського району (до найближчої станції "Брюховичі" – 9 км), який належить Державній корпорації "Українське державне об'єднання "Радон". Туди з 1989 року привозять медичні та промислові радіоактивні відходи з усієї Західної України. Пункт захоронення має воєнізовану охорону.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.