Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вибори 2019

Понеділок, 22 квітня 2019, 16:46

Українські виборці найбільше порушували закон, голосуючи без паспорта – Опора

вибори 2019

У другому турі виборів наймасовішими порушеннями були голосування без паспорта і демонстрування бюлетеня.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

За результатами паралельного голосування Громадської мережі "Опора", на президентських виборах переміг Володимир Зеленський із результатом 73,2%, в той час як Петро Порошенко набрав 24,3% за похибки у 1,5%.

За словами координатора спостереження "Опора" на Львівщині Тараса Радя, у день повторного голосування паралельний підрахунок голосів проводився по всій країні на 1500 виборчих дільницях, що увійшли до статистичної вибірки.

"Упродовж дня повторних виборів "Опора" вела спостереження на визначених діяльницях за перебігом голосування, за підрахунком голосів. Відтак, паралельний підрахунок, який ми проводимо, базується на опрацюванні даних із копій протоколів про результати голосування на дільницях" – наголосив Тарас Радь.

Він додав, що виборчий процес базувався передусім на антиагітації.

"Багато виборців вдалися до тактичного голосування, коли перш за все голосують не за одного з кандидатів, а проти іншого" – запевнив він.

За словами громадської омбудсменки із захисту виборчих прав "Опора" Ярини Гаєцької-Покотило, у день повторного голосування наймасовішими порушеннями були видача бюлетенів для голосування виборцям, які не мали паспорта, та порушення таємниці голосування.

"Також були зафіксовані такі порушення як надання кількох бюлетенів одному виборцю, демонстрація бюлетенів виборцями, спроба перешкоджання діяльності офіційного спостерігача та низька процедурних порушень. Також ми зафіксували випадки агітації за обох кандидатів у день виборців" – зазначила омбудсменка. 

Нагадаємо, за даними Центральної виборчої комісії, станом на 12:30 год опрацювали 98,09% виборчих бюлетенів. Лідирує кандидат від партії "Слуга народу", шоумен Володимир Зеленський із 73,15% голосів – за нього проголосували 13 270 007 виборців.

У другому турі виборів на Львівщині переміг Петро Порошенко, набравши більше 62% голосів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.