Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

земельна ділянка

Вівторок, 23 квітня 2019, 12:42

В Україні мораторій на землю знімуть не раніше, ніж у 2020 році

земельна ділянка

Закон про обіг землі прийме лише новий парламент не раніше 2020 року.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

За словами в.о. міністра аграрної політики та продовольства України Ольги Трофимцевої, проведенням земельної реформи в Україні займеться наступний парламент, який виберуть восени.

"Напевно, в наступній каденції Верховної Ради зможемо внести законопроект про обіг сільськогосподарських земель в парламент. Це буде можливим не раніше, ніж у 2020 році", – сказала Трофимцева.

Вона додала, що теоретично документ можна подати в парламент і зараз, але це буде на руку популістам, в той час, коли країні необхідні обдумані і зважені кроки.

На думку Трофимцевої, ставлення суспільства до зняття мораторію на землю протягом 2 останніх років міняється.

"Звичайно, важко було спілкуватись про питання землі з малими фермерами – вони були настроєні агресивно. Зараз, спілкуючись, наприклад, з асоціаціями малих фермерів, відчувається інший настрій, адже всі розуміють, що необхідність ринку землі вже не назріла, а перезріла", – заявила вона.

Нагадаємо, мораторій на продаж землі введений в Україні в 2001 році. На початку жовтня 2016 року Верховна Рада продовжила його до 2018 року. 21 грудня Верховна Рада продовжила мораторій на продаж землі ще на 1 рік.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.