Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська міськрада

nmsk.dp.ua

Понеділок, 29 жовтня 2012, 14:46

Одна людина отруїлася чадним газом у Львові сьогодні вночі

Цієї ночі отруївся чадним газом 24-річний мешканець Франківського району міста Львова.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Потерпілого в стані середньої важкості бригадою швидкої медичної допомоги доставлено в Обласну клінічну лікарню. Причина отруєння встановлюється. Представниками ПАТ «Львівгаз» припинено подачу газу до газової колонки.

З початку 2012 року у Львові трапилось 57 випадків отруєнь чадним газом, внаслідок чого потерпіло 87 людей із них 21 дитина, 8 випадків закінчились смертю людей.

«Причиною отруєння мешканців є експлуатація газових приладів при зачинених кватирках та закритих вентиляційних решітках, внаслідок чого в приміщені утворюється розрідження і виникає зворотна тяга в опалювальній печі. Газові прилади часто не обладнані автоматикою безпеки. Опалювальні печі не обладнані пристроями для прочищення газоходів печі та димового каналу. Димові канали влаштовані не завжди на рівні нормованої відмітки та своєчасно не прочищаються самими ж мешканцями. Часто буває відкладення сажі, засмічення та пошкодження внутрішніх стінок газоходів печі та димового каналу. Трапляється негерметичність газоходів і димового каналу, відсутність приточного повітря в приміщення, в якому влаштовані газові прилади, несправність газового обладнання», – наголошує начальник відділу захисту населення та території управління з питань надзвичайних ситуацій Львівської міської ради Євген Басан.

Нагадаємо, при наявності запаху газу дзвоніть – 104.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.