Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

ВО "Батьківщина"

Прес-реліз,   П'ятниця, 26 квітня 2019, 12:00

«Батьківщина» підтримала звернення до світової спільноти посилити санкції проти РФ

ВО "Батьківщина"

Рішення президента Росії Володимира Путіна про видачу російських паспортів жителям окупованих районів Донецької та Луганської областей є продовженням агресії та окупації.

Про це заявив заступник Голови партії «Батьківщина» Іван Крулько під час розгляду в парламенті проекту постанови №10259 про звернення ВРУ до ООН, Організації з безпеки і співробітництва в Європі, Ради Європи та їхніх парламентських асамблей, Європейського парламенту, Міжпарламентського союзу, парламентів та урядів країн ЄС, США, Канади, НАТО, диппредставництв іноземних держав в Україні щодо злочинного рішення керівництва РФ про видачу російських паспортів громадянам України на окупованих Росією територіях Донбасу.

«Ці паспорти – це те, що робив російський режим у Криму та Севастополі. Коли ще до окупації видавав російські паспорти, а потім легалізував свою анексію Криму та Севастополя тим, що там живуть російські громадяни. Це дуже добра відповідь усім нашим міжнародним партнерам, які, на жаль, не розуміючи ситуації, продовжують танці із Кремлем. Це є доброю відповіддю усім тим, хто навіть у нинішній владі всі ці роки продовжував робити із Путіним бізнес на війні», – зазначив він.

Іван Крулько також наголосив на тому, що це неординарна ситуація і демонстрація того, що жодних Мінських угод Путін не виконував, не виконує і не збирається виконувати.

За його словами, доти, доки Україна буде незалежною, а вона буде незалежною вічно, це мулятиме Путіну. Саме тому з ним треба розв’язувати питання не з позиції «договорняків», а «з позиції сили та з позиції усіх тих, хто хоче захищати демократичні європейські цінності».

Зазначимо, постанову про звернення парламенту підтримали 230 депутатів.

У відповідному документі Верховна Рада звертається із наполегливим закликом засудити вищезазначені деструктивні дії РФ, які грубо порушують державний суверенітет та територіальну цілісність України, права людини і громадянина в Україні, консолідувати спільні з Україною зусилля з протидії агресивним діям РФ та вжити заходів щодо посилення режиму міжнародних санкцій, спрямованих проти РФ.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.