Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вакцинація

ГУ Держпродспоживслужби у Львівській області

Четвер, 2 травня 2019, 14:50

На Львівщині з літаків розкидають вакцину від сказу

вакцинація

На території Львівської області розпочалася весняна кампанія з імунізації тварин проти сказу.    

Про це повідомила прес-служба Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області.

На території Львівської області 26 квітня 2019 р. розпочалася весняна антирабічна вакцинація з пероральної імунізації м’ясоїдних тварин проти сказу, яка проводиться відповідно до Плану протиепізоотичних заходів на 2019 рік.

Вакцини у приманках поширюють вздовж українсько-польського кордону за допомогою авіаційного транспорту, який базується на аеродромі неподалік м. Дрогобича. Усі літаки обладнані GPS-системами та системами реєстрації скидання вакцин для підтвердження, що повітряні судна слідують заздалегідь встановленими лініями. 

Приманка безпечна для людей і тварин, має вигляд невеликих брикетів розміром із сірникову коробку із різким запахом м’ясокісткового борошна. Усередині – желеподібна капсула з вакциною проти сказу.

Такі заходи забезпечать створення стійкого імунітету у диких тварин, котрі є основними розповсюджувачами збудника сказу та значно покращать епізоотичну ситуацію як в прикордонних регіонах так і в державі загалом. Головне управління Держпродспоживслужби у Львівській області просить при виявленні приманок не забирати їх та не переносити.

Нагадаємо, у квітні Львівщина отримала 956 вакцин від сказу.

Загалом для МОЗ України придбали 93 081 вакцин для профілактики сказу за кошти Держбюджету. Наступні партії вакцин будуть доставлені впродовж року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.