Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Городок

tyzhden.ua

Понеділок, 6 травня 2019, 11:51

Городоцька РДА втратила більше 13 мільйонів через неефективність чиновників

Городок

Аудитори виявили у відділі освіти Городоцькій РДА втрати з бюджету на 13 млн грн.

Про це повідомила прес-служба Західного офісу Державної аудиторської служби України.

Держаудитслужба провела державний фінансовий аудит у відділі освіти Городоцької районної державної адміністрації щодо виконання бюджетної програми "Надання загальної середньої освіти загальноосвітніми навчальними закладами, спеціалізованими школами, ліцеями, гімназіями, колегіумами" за 2016-2018 рр. і виявила неефективне використання понад 13 млн грн бюджетних коштів, втрати 99,5 тис грн й нецільове використання 32,2 тис гривень.

Зокрема, економічна служба відділу освіти не проводила детального аналізу фактичних витрат на утримання малокомплектних навчальних закладів, не надавала пропозицій для їх оптимізації. Як наслідок, неефективно використано понад 7,7 млн грн.

"Впродовж цілого року утримувались посади гардеробників, які доцільно вводити лише на осінньо-зимовий період. Таким чином, неефективно використано у літні та міжсезонні періоди 2016-2018 років 326,3 тис грн", – йдеться у повідомленні.

Також аудитори виявили, що неефективно витрачено на охорону шкіл понад 1,5 млн грн, а ще майже 5 млн грн пішло на утримання 309 учнів з інших населених пунктів області.

За наслідками дослідження аудитори розробили 10 пропозицій, спрямованих на поліпшення фінансового стану відділу освіти та більш раціональне витрачання бюджетних коштів.

Нагадаємо, раніше аудитори виявили в Яворівській РДА фінансові порушення на понад 600 тис грн, у Стрийській ЦРЛ – на понад 400 тис грн, у Самбірській ЦРЛ  – на понад 998 тис грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.