Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

незаконна забудова

Понеділок, 6 травня 2019, 12:50

У Львові зносять незаконну забудову на проспекті Чорновола

незаконна забудова

Власник забудови відмовився виконувати рішення Вищого господарського суду та перешкоджав знесенню будівлі виконавчою службою.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Ще 30 березня 2016 року Вищий господарський суд України прийняв рішення, що зобов’язує власника забудови на проспекті Чорновола 76б знести її за власні кошти. Втім, він так і не виконав своїх зобов’язань, тому сьогодні знесення проводить виконавча служба, яка відповідає за здійснення рішень суду.

Як повідомляє юридичний департамент міської ради, в 2004 році власник отримав дозвіл на будівництво тимчасового павільйону, але замість нього почали будувати капітальну споруду, яка згодом перепродавалася декілька разів під час судового процесу в 2007 році. В 2016 році суд зобов’язав власника знести свою будову. Рішення суду забудовник виконувати відмовився, тому знесення будівлі доручили виконавчій службі.

"Були певні проблеми з безпосереднім виконанням цього рішення: минулого разу, коли виїжджали на місце, тут поставили транспортні засоби так, щоб не було доступу до споруди. Тому виконавчі дії відкладалися. Але сьогодні на 6 годину ранку було призначено виконавче провадження, забезпечено відповідною технікою і проводяться безпосередні виконавчі дії" – повідомили в департаменті.

Нагадаємо, 12 квітня Львівська міська рада визначила перелік 10 незаконних забудов в місті, які підлягають знесенню. Власником більшості цих будівель є компанія "Ірокс", яка не отримувала жодних дозволів на будівництво від Львівської міської ради.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.