Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

podorozhi.in.ua

Вівторок, 30 жовтня 2012, 11:47

Держава не виділяє Львову грошей на збереження архітектурних пам’яток

Держбюджет України не виділи жодних коштів на відновлення та збереження культурної спадщини Львова упродовж останніх 4 років.

 

Про це повідомляє прес-служба Львівської міськради.

«Місто кожного року вкладає у відновлення культурної спадщини Львова орієнтовно 10 млн. грн. Маємо велику, в тому числі і фінансову, підтримку від сусідніх країн – Польщі та Німеччини. Так, відповідно до проекту Львівської міської ради та Німецького міжнародного товариства GIZ «Муніципальний розвиток на оновлення старої частини Львова», німецький уряд інвестує у Львів 4 млн. євро. Це грантові кошти, які не треба повертати. За ці кошти у центральній частині міста реставрують дерев’яні вікна у квартирах, вхідні брами, балкони. Також важливо, що роботи виконують місцеві майстри під керівництвом місцевих фахівців. Таким чином маємо і певну освітню складову, бо фахових реставраторів нам бракує», – зазначено у повідомленні.

Окрім того, вже 5 років міськрада Львова разом із Міністерством культури і національної спадщини Польщі  реалізовують програму «Збереження спільної культурної спадщини». Відповідно до цієї програми, усі роботи фінансує Міністерство культури на національної спадщини Польщі, а виконують їх спільно українські та польські реставратори. За цей час Міністерство профінансувало роботи на суму понад 11,5 млн. грн.

Тим часом, як фінансування від держави місто не отримує.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.