Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

перепоховання

loda.gov.ua

Вівторок, 7 травня 2019, 15:18

На Жовківщині перепоховали загиблих солдатів часів Другої світової війни

перепоховання

У Жовківському районі перепоховали військових радянської армії, загиблих у 1944 році.

Сьогодні, 7 травня, на військовому цвинтарі села Потелич у Жовківському районі відбулась церемонія перепоховання 21 військового радянської армії, що загинули у 1944 році.

Присутні спільно виконали Державний Гімн України у супроводі оркестру Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Опісля, відбулась громадська панахида.

За словами секретаря Державної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам’яті учасників антитерористичної операції, жертв війни та політичних репресій Святослава Шеремети з 21 солдатів 4 є інденфікованими. Серед них є українці, вихідці з Харківської області.

"Усі солдати були віднайдені упродовж 2 минулих років пошукових експедицій КП "Доля", які здійснювалися на території Львівської області. Зокрема, віднайдені останки були на території Золочівського, Жовківського та Мостиського району. Це перепоховання є визначальним, адже не завжди вдається ідентифікувати останки солдатів", – зазначив він.

Товариство "Доля" скерувало відповідні запити, аби віднайти родичів ідентифікованих загиблих солдат.

Нагадаємо, члени націоналістичних організаці у Львові хочуть обміняти рештки диверсанта Кузнецова на рештки гетьмана Дорошенка

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.