Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Олена Танасевич

rbc

Вівторок, 7 травня 2019, 17:17

Головою Вищого антикорупційного суду України стала Олена Танасевич

Олена Танасевич

Олена Танасевич перемогла у голосуванні на посаду голови Вищого антикорупційного суду України, набравши 23 голоси.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Під час зборів суддів Олену Танасевич обрали голову Вищого антикорупційного суду України.

За словами чинного судді Віктора Маслова, через відсутність голосів під час перших 2 турів голосування суддям довелось провести нові вибори очільника установи. Так, після годинної перерви у засіданні лічильна комісія підготувала нові бюлетені для голосування.

Олена Танасевич обрана главою Антикорупційного суду на 3 роки. Вона набрала 23 з 38 голосів.

Так, Танасевич закінчила Національний університет "Юридична академія України імені Ярослава Мудрого". З 2012 року працювала суддею Печенізького районного суду Харківської області.

За інформацією ЗМІ, чоловік Танасевич займається бізнесом у Харкові, сім'я має квартиру і сім земельних ділянок. Зарплата судді склала 220 тисяч гривень на рік, а її чоловіка - мільйон. Їздить на автомобілі Peugeot 107.

Нагадаємо, 7 червня 2018 року Верховна Рада проголосувала за законопроект про створення Вищого антикорупційного суду. "За" проголосували 315 народних депутатів. Натомість не проголосували чотири народні депутати з Львівщини.

Відтепер на посаду судді антикорупційного суду можуть призначати суддів, які мають науковий ступінь у сфері права та стаж наукової роботи у сфері права щонайменше 7 років; досвід професійної діяльності адвоката від 7 років.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.