Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

газопостачання

Середа, 8 травня 2019, 13:14

В Україні встановили ціну на газ для населення

газопостачання

У травні ціна на газ складе 8 247 грн за тисячу куб.м.

Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів України. 

Уряд прийняв рішення, яким надав можливість НАК "Нафтогаз України" знизити ціни на газ для населення. Відтак, ціни на газ для підприємств теплокомуненерго і постачальників у травні складуть 8 247 грн за тисячу куб.м.

"Якщо нарахування за газ будуть іншими, ніж 8 247 гривень за тисячу кубічних метрів газу, населення має можливість звернутися зі скаргами на урядову "гарячу лінію" 15-45", – йдеться у повідомленні.

За інформацією уряду, це рішення відповідає меті ринкового ціноутворення на природний газ для всіх категорій споживачів.

Нагадаємо, раніше уряд зобов'язав "Нафтогаз" знизити ціни на газ для населення з квітня цього року, якщо ціна для промисловості не зростатиме. А ще 4 березня Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконною постанову уряду з формування цін на газ для населення.

Також 17 квітня у ТОВ "Львівгаз збут" заявили, що "Нафтогаз" з травня підвищує ціну газу для населення на 1,14 грн за куб.м, однак наприкінці квітня "Нафтогаз" погодив із урядом зменшення ціни на газ для населення до рівня 8247 грн за тисячу куб.м.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.