Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

"Жовківський склозавод"

dei.lviv.ua

Понеділок, 13 травня 2019, 12:50

Екологи виявили забруднення ґрунтів на руїнах "Жовківського склозаводу"

"Жовківський склозавод"

На місці підприємства "Жовківський склозавод" інспектори ДЕІ зафіксували перевищення вмісту забруднюючих речовин.

Про це повідомляє Державна екологічна інспекція у Львівській області.

15 квітня працівники ДЕІ обстежили територію недіючого підприємства "Жовківський склозавод", що у Жовкві.

Під час обстеження екологи виявлили розритий котлован з візуальними слідами нафтопродуктів на поверхні земельної ділянки біля котловану та пожежних водойм, через які протікає річка Млинівка (басейн Західного Бугу). Спеціалісти Інспекції відібрали проби ґрунту та поверхневих вод для визначення вмісту нафтопродуктів та важких металів.

За результатами лабораторних досліджень проб ґрунту виявили перевищення вмісту забруднюючих речовин відносно фонової проби за показниками: нафтопродукти (неполярні вуглеводні), кадмій (рухомі форми), залізо (рухомі форми), марганець (рухомі форми), свинець (рухомі форми). Водневий показник рН ґрунту становить 6,48-6,52 одиниці рН.

Крім цього, у річці Млинівка, нижче місця перекачування води з котловану виявлено збільшення концентрації нафтопродуктів (неполярних вуглеводнів) відносно фонової проби (річка Млинівка, вище місця перекачування води з котловану). Проте, збільшення концентрацій вмісту важких металів у річці Млинівка відносно фону не спостерігають.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.