Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

День вишиванки у Львові

Понеділок, 13 травня 2019, 18:15

13 травня: найпопулярніші запити у Google

День вишиванки у Львові

Інформація про те, що українці найбільше шукали протягом цього дня.

Сьогодні, 13 травня, українці найбільше шукали у пошуковику Google інформацію, що 16 травня, в четвер, відзначатимуть Всесвітіній День вишиванки.  

День вишиванки проводиться у третій четвер останнього місяця весни. Вперше з ініціативою відзначати День вишиванки в Україні виступила у 2006 році студентка Чернівецького національного університету Леся Воронюк. Дівчина вирішила сама втілити в життя цікаву традицію та запропонувала своїм однокурсникам в один із днів прийти на заняття у національній сорочці. Тоді у вишиванки вбралися і студенти, і викладачі. Незабаром ця студентська ініціатива хвилею прокотилася всією Україною.

Цьогоріч головним трендом є вишиванки з гумкою посеред рукава. Також слід виділити яскраву палітру – вишиванки зеленого, бордового, рожевого кольорів.

У цей день у Львові відбудеться четвертий масштабний Фестиваль Вишиванки, який стартує о 12:00 год масовою ходою у вишиванках від пам'ятника М. Грушевському до пам'ятника Т. Шевченку.

Цей запит набрали понад 2 тисячі українців.

Важливими новинами цього дня на Варіантах була інформація про те, що:

- Львівська ОДА замовила путівки для оздоровлення 540 дітей за 3,3 млн грн у два санаторії, що знаходяться на Дрогобиччині та Сокальщині;

- у 2020 році на Львівщині проведуть перепис населення;

- на західному обході Львова хочуть відкорегувати роботу світлофорів, побудувати декілька "кілець" та облаштувати наземні переходити;

- львівська поліція відхрестилася від організації евакуації людей під час замінування;

- львівська міськрада продає приміщення на вул. Й.Сліпого, 19 за 197 тис грн;

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.