Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

університет Франка

Вівторок, 14 травня 2019, 11:37

Цьогоріч магістри здаватимуть ЗНО за 32 спеціальностями

університет Франка

Віднині кількість спеціалізацій, за якими треба здавати ЗНО у магістратуру, збільшиться до 32.

Про це повідомила прес-служба Міністерства освіти і науки України.

Як повідомили представники Міносвіти під час прес-брифінгу щодо початку реєстрації на "ЗНО в магістратуру", цього року у ЗНО будуть внесені три основні зміни, які стосуються магістратури. 

Таким чином, кількість спеціалізацій, за якими треба скласти ЗНО, з 16 збільшиться до 32. Віднині восени для контрактників у вишах будуть також проводити додатковий єдиний вступний іспит (ЄВІ) з іноземної мови. А ті вступники, які вже здобули диплом спеціаліста чи магістра, зможуть вступити до вищих навчальних закладів не за результатами ЗНО, а за внутрішніми іспитами закладу.

Як повідомив заступник міністра освіти і науки Юрій Рашкевич, студенти здаватимуть ЗНО за найзатребуванішими спеціальностями.

"Зокрема, йдеться про галузі знань "Гуманітарні науки" (крім спеціальності "Філологія"), "Соціальні та поведінкові науки", "Журналістика", "Право", "Сфера обслуговування", "Міжнародні відносини" – це вже було 2018 року. Сьогодні до цих галузей долучаються такі, як "Культура і мистецтво" (крім мистецьких спеціальностей), "Богослов’я", "Управління та адміністрування", "Інформаційні технології", "Публічне управління та адміністрування", – розповів Юрій Рашкевич.

Цього року, реєстрація на ЗНО вступниками до магістратури розпочалася 13 травня і триватиме до 3 червня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.