Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Ярослав Дубневич

Вівторок, 14 травня 2019, 16:00

Порошенко не планує надавати орден спільнику Дубневича із розкрадання Укрзалізниці

Ярослав Дубневич

Указ про нагородження орденом одного із фігурантів злочину щодо розкрадання майна "Укрзалізниці" в АП назвали помилкою.

Про це повідомляє Українська правда.

Як заявив керівник прес-служби Адміністрації президента Андрій Жигулін, президент Петро Порошенко не нагороджував орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня директора "Дніпропетровського стрілочного заводу" Сергія Тараненка.

Він підозрюється у заволодінні 93 млн грн "Укрзалізниці" впродовж 2015-2017 років, що організував народний депутат – голова Комітету Верховної Ради України з питань транспорту Ярослав Дубневич на користь підконтрольних йому підприємств.

"Повідомлення про нагородження цієї людини – це помилка. На сайт потрапила помилкова версія указу через технічний збій і помилку представників АП", – пояснив Андрій Жигулін.

Зазначимо, в указі №188/2019 від 4 травня 2019 року йдеться про нагородження Сергія Тараненка орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня за "видатні заслуги у державному будівництві, зміцненні авторитету країни, розвитку авторитету, економіки, науки".

Нагадаємо, у березні НАБУ притягнуло до відповідальності за причетність до заволодіння понад 93 млн грн керівництво заводу з виробництва стрілочної продукції, засновника-директора фіктивної компанії-переможця торгів (ТОВ "Арго"), директора компанії-посередника (ТОВ "Корпорація КРТ") – загалом 7 осіб.

А у квітні Солом'янський районний суд Києва відмовив у продовженні домашнього арешту для екс-директора ПАТ "Дніпропетровський стрілочний завод".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.