Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пікет

Михайло Волинець ФБ

Середа, 15 травня 2019, 10:45

350 гірників із Львівщини вийшли на пікет у Києві

пікет

Працівники ДП "Львівугілля" зібралися у Києві на пікет під Міністерством енергетики та вугільної промисловості.

Про це повідомив голова у Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець на своїй сторінці у "Facebook".

За його словами вийти на акції протесту у столиці гірників Прибужжя змусила заборгованість із заробітної плати та припинення відвантаження вугілля. На численні листи і звернення до профільного міністерства та Кабміну трудовий колектив жодної відповіді не отримав.

"В тих випадках, де вугілля відправляється на теплові електростанції за нього не розраховуються, а беруть на зберігання. Це повне хамство, коли гірники тяжко працюють, а їм не виплачують заробітню плату" – заявив Михайло Волинець.

Він також розповів, що у вівторок ввечері сім автобусів вирушили до Києва. З Львівщини на акцію прибуло близько 350 гірників. Зранку гірники розпочали акцію під стінами Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

Зараз у міністерстві відбуваються переговори з представниками пікетувальників.

Михайло Волинець додав, що на пікет планують приїхати гірники з Донецької і Луганської області.

Нагадаємо, у квіті гірники хотіли влаштувати пікет Львівської ОДА, якщо їм не виплатять заборгованість із зарлати.

Натомість у Львівській ОДА заявили, що 27 березня працівникам ДП "Львіввугілля" вже виплатили 50% заробітної плати за лютий.

Додамо, ще 6 лютого, близько 200 шахтарів за підтримки профспілок провелимарш центром Львова до будівлі Львівської ОДА. Головною вимогою гірників була виплата заборгованої зарплатні працівникам шахт ДП "Львіввугілля".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.