Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Володимир Квурт

ukrinform.ua

Четвер, 16 травня 2019, 12:12

Концепція розвитку Львова має спиратись на кращі світові практики – Володимир Квурт

Володимир Квурт

Лідер ГО «Великий Львів» Володимир Квурт вважає, що концепція розвитку міста має одночасно враховувати головні світові тренди та наявну специфіку Львова. 

«Ми закликаємо львів’ян разом визначитись з пріоритетами, і на тій основі сформувати напрямки розвитку міста, які об’єктивно вкладатимуться у вже відомі світові тренди, але, звісно, будуть враховувати і місцеву специфіку», – запропонував Квурт в радіоефірі на Львівській хвилі.   

Квурт пояснив, що в теорії розвитку міст сьогодні основними вважаються три моделі: «смарт-розвиток», нова урбаністика і транзитна модель.

«Смарт-розвиток – модель придатна для міст, які не мають можливості розширити географічно свою територію. В таких умовах для кожної малої території формують окрему концепцію розвитку, яка передбачає, що всі основні послуги для мешканців зосереджено в зоні пішої доступності. Нова урбаністика – це організація міських просторів з акцентом на екологію, здоровій спосіб життя, поєднання таких просторів в місті. Вона підходить для міст з  розлогою територією.  Нарешті, транзитна модель передбачає можливість транспортом доїхати до любої точки, а в межах пішохідної зони  доступність щоденних послуги. Сьогодні вона є найбільш поширеною», – пояснив він.   

Квурт висловив впевненість в тому, що  широка дискусія щодо пріоритетів розвитку Львова дозволить зрозуміти, яка з тих трьох моделей стане базовою для Львова в майбутньому.

«Сьогодні все динамічно змінюється. Проте я переконаний, що для розвитку Львова важливими мають бути такі цінності, як людина, її безпека, екологія, якісні та розумні послуги. Такій підхід не виключає, що у Львові варто поєднати елементи всіх трьох моделей. Разом тим потрібно зрозуміти, яка з них все ж таки стане базовою», – підсумував він.  

Нагадаємо. раніше Квурт заявив, що район Підзамче найкраще підходить для створення сучасного ділового центру у Львові. Він вважає, що успішний розвиток Львова можливий за наявності чіткої стратегії, архітектурні правила і рамки реалізації якої прописані в Генплані.  Також Квурт заявив, що тема часткового відкриття річки Полтви, яка сьогодні забрана в підземні каналізаційні труби, є на часі в контексті розмови про збільшення водяних просторів Львова.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.