Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

дороги Львівщини

Четвер, 16 травня 2019, 15:03

В Україні планують зробити дорожню розмітку зі світловідбиваючими вставками

дороги Львівщини

Кабмін хоче змінити дорожню розмітку на трасах для підвищення безпеки руху у вечірній час.    

Про це повідомила прес-служба Кабінету Міністрів України.

За словами заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лева Парцхаладзе в Україні планують проектувати на трасах дорожню розмітку зі світловідбиваючими вставками, які дозволять покращити видимість для водіїв у вечірній час.

"За своєю суттю вони нагадують принцип дії катафоту. Цей світловідбивач зазвичай використовують на фарах автомобілів чи велосипедів. Світловідбиваючі вставки на дорожній розмітці могли би вирішити проблему з підсвічуванням трас у нічний час і їх більш реально робити, ніж, наприклад, ту ж саму люмінесцентну розмітку" – пояснив Лев Парцхаладзе.

Він зазначив, що такі світловідбиваючі вставки можуть також розташовуватися для позначення острівців безпеки, пішохідних переходів та велодоріжок. 

За підрахунками експертів, це на 70% покращить видимість на дорогах у вечірній час, що, у свою чергу, дозволить суттєво посилити безпеку дорожнього руху.

Нагадаємо, українські дороги планують облаштовувати шумовою розміткою.

Додамо, Кабмін хоче змінити дорожню розмітку на пішохідних переходах і малювати "зебру" навскіс.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.