Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Святослав Вакарчук

Четвер, 23 травня 2019, 09:40

Вакарчук шукає спонсорів для Голосу

Святослав Вакарчук

Святослав Вакарчук наразі вкладає у партію свої власні гроші та шукає спонсорів не з числа олігархів.

Про це розповів у коментарі руху "Чесно" заступник голови партії "Голос" Ярослав Юрчишин.

За його словами, наразі організаційні витрати партії взяв на себе соліст гурту Океан Ельзи, лідер партії "Голос" Святослав Вакарчук.

"На цьому етапі в нас поки що працівників немає, витрат великих не було. Тому, відповідно, це кошти переважно самого Святослава. Однак уже зараз у партії планують бюджет на вибори та ведуть перемовини з потенційними донорами", – повідомив Ярослав Юрчишин.

Він пояснив, що наразі йдуть перемовини із представниками малого та середнього бізнесу, а планують зібрати для партії до 10-12 млн доларів.

"Плюс ми дуже сподіваємося на краудфандинг, тому що нам дуже важливо продовжувати стратегії, які свого часу починали "ДемАльянс" і "Сила людей". Поки що кампанія не почалася, і я ще не готовий сказати, з ким саме ми ведемо переговори", – додав Ярослав Юрчишин.

Звітуватимуть про фінансування партії "Голос" перед виборами в липні.

Нагадаємо, раніше Святослав Вакарчук заявив про створення політичної партії "Голос" й що у список партії не потрапить жоден народний депутат останнього скликання, а також що він планує балотуватися у Верховну Раду на парламентських виборах. За кілька годин у його політичну партію зареєструвалося більше 2000 учасників.

Також лідер "Голосу" заявив, що його партія не фінансується за кошт олігархів.

Додамо, у квітні Святослав Вакарчук заявив, що він не очолюватиме партійний список Блоку Петра Порошенка. Також раніше він заявив, що не має зв'язків з українськими олігархами та що президентський пост його не цікавить, хоча міський голова Львова і екс-кандидат у президенти від "Самопомочі" Андрій Садовий запропонував йому об'єднатися на парламентських виборах.

За даними соцопитування, проведеного у березні цього року, кожен п'ятий українець хотів, щоб Вакарчук пішов у Президенти України. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.