Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Стрий

wikipedia.org

П'ятниця, 24 травня 2019, 10:35

Бюджет Стрия втратив майже сім мільйонів гривень через неефективність чиновників

Стрий

Аудитори виявили у КП "Стрийтеплоенерго" втрати з бюджету на 6,9 млн грн.

Про це повідомила прес-служба Західного офісу Державної аудиторської служби України.

Держаудитслужба провела державний фінансовий аудит у КП "Стрийтеплоенерго" з 1 січня 2016 року до 31 грудня 2018 року та виявили неефективне управління підприємством, що призвело до незаконних витрат на 6,9 млн грн.

Зокрема, підприємство придбало водонагрівний котел твердопаливного типу та обладнання до за 3,7 млн грн, який не використовується в господарській діяльності через неналежне забезпечення основним видом палива – тріскою. Це призвело до непродуктивних витрат та відволікання обігових коштів. Окрім того, від заміни дорогого природного газу на тверде паливо не заощаджено коштів на 510,4 тис грн.

Також аудитори встановили, що через неналежне забезпечення у 2016-2017 роках підприємства твердим паливом (дровами, пелетами) для виробництва теплової енергії втрачено можливість заощадити 714 тис грн.

За наслідками дослідження аудитори розробили пропозиції, спрямовані на поліпшення фінансового стану комунального підприємства та більш раціональне витрачання бюджетних коштів.

Нагадаємо, раніше аудитори виявили в Яворівській РДА фінансові порушення на понад 600 тис грн, у Стрийській ЦРЛ – на понад 400 тис грн, у Самбірській ЦРЛ  – на понад 998 тис грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.