Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Львівська національна наукова бібліотека отримала імені Василя Стефаника

loda.gov.ua

П'ятниця, 24 травня 2019, 16:58

Бібліотека Стефаника отримала сучасне обладнання для зберігання інформації

Львівська національна наукова бібліотека отримала імені Василя Стефаника

Львівська національна наукова бібліотека отримала імені Василя Стефаника отримала сучасне обладнання для зберігання та оцифровування інформації.

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Сьогодні, 24 травня, одна з провідних компаній у сфері комунікацій передала сучасне обладнання Львівській національній бібліотеці імені Василя Стефаника.

Відтепер наукова бібліотека матиме сервери для зберігання та оцифровування інформації.

За словами генерального директора компанії Василя Ферштея, українці та дослідники з різних країн мають унікальний інтелектуально-науковий центр, яким є бібліотека Стефаника.

"Тут є понад 8 млн книг, деякі із ХІ століття, документи тощо. Бібліотека входить в дев'ятку європейськи наукових бібліотек. Сьогоднішня подія є прекрасним кроком в цьому напрямі, адже до нас звертаються зі всього світу по інформацію", – заявив він. 

Ферштей також наголосив, що важливо надати бібліотекам можливість використати ІТ-технології, адже попри те, що ІТ забирає із залу читачів, запит на інформацію зберігається. 

"Ми й надалі підтримуватимемо Україну та робитимемо все, що в наших силах для оцифрування цінних архівних документів", - зазначив керівник департаменту комунікацій компанії Гуань Шилун.

Нагадаємо, 8 лютого 2018 року новим генеральним директором львівської бібліотеки Стефаника став Василь Ферштей.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.