Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

zz.te.ua

Четвер, 1 листопада 2012, 12:47

Українська молодь бачить нові перспективи власного життя та життя країни – Euronews Deutschland

Молодь в Україні має новий погляд на власне майбутнє та майбутнє країни, сповідує європейські цінності та не вірить політикам.

Про це розповідається в сюжеті Euronews Deutschland.

Студенти організовують дискусії з політиками. Вони хочуть точно знати, що ті планують робити після проходження до парламенту. Студент Андрій Засаднюк бачить дійсно незалежних кандидатів, особливо серед тих, які самотужки ведуть свою виборчу кампанію.

«Однак їх – одиниці, – каже він. – Ці політики або партії ще не були в парламенті чи у владі. Однак і в них я не бачу нових ідей, і це лякає».

Політичний активіст Ігор Луценко наголошує: «Молоді люди більше орієнтуються на європейські цінності. Наше покоління ще підпадало під вплив таких тем, як Росія, Україна, УРСР, комуністи, націоналісти. Молоді виборці сьогодні більше звертають увагу на такі цінності як навколишнє середовище та спосіб життя».

Галузь ІТ-технологій, яка зараз активно розвивається, локалізується передовсім на Заході України, у Львові. Міська рада наголошує, що майбутнє Львова в двох галузях – туризмі та інформатиці. Міський університет робить ставку на на освіту фахівців для галузі майбутнього.

Кількість студентів за останні роки тут постійно зростає. Тепер на одне студентське місце припадає близько 20-ти претендентів.

Це підвищує рівень освіти, шанси на спеціалізацію і в українських умовах дійсно добре оплачуване надійне робоче місце.

При цьому тут також дійсно нечасто можна почути про плани на еміграцію. Цей студент хоче залишитись в Україні і працювати на українській фірмі, можливо, пов’язаній з франшизами на іноземні фірми.

Його однокурсниця також бачить своє майбутнє у рідній країні, оскільки тут, за її словами, досі бракує ІТ-спеціалістів. В Україні вона бачить реальні перспективи.

Професор Дмитро Федасюк – проректор Національного університету «Львівська політехніка». Він бачить хороші шанси для своїх студентів, які отримують тут високий рівень знань, що гарантує їм хорошу роботу.

Тут молоде покоління розраховує на на майбутнє в рідній країні і на активну участь у цьому майбутньому. Financial Times підтверджує зріст експорту ІТ-технологій в Україні, який з 2008 року збільшився з 30 до 40%.

До цього також має відношення інтенсивна співпраця Укарїни з її сусідами – Румунією, Польщею та Угорщиною.

IT-спеціаліст Володимир Романюк наголошує, що західна частина України завжди була проєвропейськи налаштованою.

Він каже: «Ми тут завжди хотіли жити так, як в Європі, в Євросоюзі. Географічно ми розташовані всередині Європи і це незвично, що нас так стійко прив’язують до Росії. Це наче крок назад до чогось, від чого ми давно хочемо дистанціюватись. Ми боремось проти цього, хоч це і важко».

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.