У Жовкві підприємець привласнив кошти, виділені на ремонт вулиці

Понеділок, 27 травня 2019, 11:43

Зловмиснику загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі за привласнення коштів на ремонт вул. Б. Хмельницького у Жовкві.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

У Жовківському районі розпочнеться судове провадження щодо директора підприємства, якого звинувачують у розкраданні бюджетних коштів та зловживанні службовим становищем.

Відомо, що за час перебування на посаді керівника фірми, підозрюваний привласнив собі понад 523 тис грн, які були виділені Жовківською міською радою на капітальний ремонт у місті на вул. Б. Хмельницького.

Обвинувальний акт щодо підозрюваного вже був скерований до Жовківського районного суду.

Крім того, місцева прокуратура, в рамках кримінального провадження, подала позов на вказану суму з метою відшкодування завданої шкоди.

Дії зловмисника підпадають під ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України, яка передбачає відповідальність у вигляді позбавленя волі строком від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльність строком до 3 років з конфіскацією майна. Також, згідно ч.2 ст.366 того ж кодексу, за скоєне підозрюваний може отримати покарання у вигляді позбавлення волі строком від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певну посади чи займатися певною діяльністю строком до 3 років.

 

Мітки: Жовківський район, кримінал, кримінальне провадження, новини львова, Прокуратура Львівської області